E3 - Arcadiaban

2008.07.16. 19:00 :: wrhwk

Lecsengett az E3 nagyja, már nem várható blockbuster bejelentés, megéri tehát összefoglalnunk, mit is várhatunk Xbox Live Arcade fronton.

 

Legfontosabb ugyebár a teljesen új dashboard, mely ősztől ha nem is 3D, de jóval látványosabb formában fog elénk tárulni. Ebben az úgynevezett social games kategória - így maga az Arcade is - jóval inkább a középpontban lesz. Ennek első lépése a Primetime, melyben már Avatarral "felfegyverzett" barátainkkal tudunk pillanatok alatt mindenféle közösségi játékba belépni. A Microsoft szerződött az Endemollal (ennek a cégnek a nevéhez kapcsolódik többek közt a Big Brother, az Áll az alku, vagy épp a Legyen ön is milliomos), így az első játék, melyben próbára teherjük magunkat az Egy a száz ellen - Sváby nélkül.

 

Ezek mellett nem kevés Arcade játék is be lett jelentve, nézzük ezeket sorban:

Ami nem volt meglepő, az a Geometry Wars 2. A Bizarre Creations sikerjátékának folytatása még idén, pontosabban jövő hónapban tűnik fel a Piactéren. Természetesen a lényege nem változik, azonban szinte mindenben nagyobb, szebb, jobb lesz, mint a nagy előd. Több pálya, több játékmód, illetve akár négyjátékos multiplayer - coop vagy versus módban.

Az UNO RUSH, mint ahogy neve is utal rá a nagy sikerű UNO folytatása. Gyorsan bele lehet majd ugrani, és jóval pörgösebb lesz, mint elődje.

Augusztusban fog felbukkanni a Galaga Legions is. Újra egy folytatásról beszélhetünk, azonban az eredeti Galaga már több tíz éves, tehát itt lényegesen nagyobb változások lesznek - kivéve az alapokat, az természetesen marad a régiben.

Ami lényegesen meglepőbb volt, az a Portal Still Alive. A Half Life Orange Box csomagban feltűnt és azonnal világsikerré vált játék folytatása XBLA exkluzív lesz, tucatnyi új pályával és természetesen rengeteg tortával.

Történt egy South Park játék bejelentés is, erről azonban semmi egyéb információ nem került elő.

Aztán megjelent egy lista az egyéb nyáron megjelenő játékokról. Tessék kapaszkodni, egyre meredekebben repülünk!

A Lode Runner szintén egy régi cím felélesztése lesz. Mit kell róla tudni? Nagyjából marad minden a régiben, a grafika viszont teljesen megváltozik, pseudo-3D lesz (nagyjából mint a Cloning Clyde) és természetesen temérdek új pálya lesz benne.

A Braid egy teljesen meglepő és egyedi puzzle-platformer lesz. Egyedi grafika, különös, időmanipulkáló játékmenet... Személyes kedvenc, remélhetőleg tényleg nagyon jó lesz.

A Castle Crashers már nagyjából ezer éve készül, úgy néz ki, nyáron végre megjelenik. A Behemoth beat'em'upja gyönyörű rajzfilm stílusú grafikával és nagyszerű, akár négy játékos multiplayer játékmenetével próbálja megszolgálni azt a biztos nem kevés MSP-t, melyet le kell érte perkálnunk.

Szólj hozzá!

Címkék: castle crashers geometry wars 2 uno rush galaga legions portal still alive lode runner braid

A bejegyzés trackback címe:

https://arcadiax.blog.hu/api/trackback/id/tr81571380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása